Note : Due to many protests of why is it that only the woman get’s called home wrecker, I have altered the title a bit. However, please read the other posts and find out how the rest of the world feels about poopy face Norman Hakim before you go all meroyan about kenapa perempuan selalu dipersalahkan. For the record, I still say that this silly girl is partly to be blamed sebab gatal dengan laki orang. Mamat tuh memang la home-wrecker, bengap beyond words, goes without saying.


Courtesy of the moon site.

Pelakon baru yang pernah di’gosipkan dengan Norman Hakim ini tampak ayu berbaju putih ketika bergambar untuk Murai.com.my. Adakah Memey Suhaiza ada kaitan dengan tangkapan khalwat ‘pelakon Gerak Khas yang baru menimang cahayamata’ awal pagi tadi?


NAMA SEBENAR: Suhaiza Suhaimi
TARIKH LAHIR: 25 Mac 1988
TEMPAT LAHIR: Hospital Kota Tinggi, Johor
PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
PROFESION: Model, pengacara, pelakon
STATUS: Bujang
DRAMA TV: Antaranya – Rahsia Sebuah Pengorbanan, Kalau Kasih Masih Ada, Jaringan, Karipap Istimewa, Pontianak Air Jernih.
PENGACARAAN: Diari Anak Seni Musim 4 & 5

12 Comments on An introduction : Memey Suhaiza a.k.a one side of the home-wrekcer

  1. Saya terkilan dng one of the anon’s reply.“ c’mon wives…takkanla..selesaikan masalah rumahtangga macam nie kot..bawa cite “seluar dalam” sampai kat press…nak bagi seluruh dunia tau kot…emo betul la abby nie…fine..norman is to be blamed…so??..takkanla u all wives nie perlu jatuhkan maruah kat depan org ramai kot…fikir betul?….use urr head..”no doubt this issue is subjective.but i think anyone in abby’s position would kinda react the same way.somehow.how can one not be emo bila sang suami is on the national news kena tangkap khalwat?!!!Maruah siapa ni yg dijatuhkan? Bukankah maruah sang isteri yg telah di malukan?i believe she has weigh her pros n cons.OBVIOUSLY, since she’s just gave birth, there’s so many things for her to consider.plus this is not his first…..“bukanla…canang kat seluruh dunia bagitau “ahh suami ku buat maksiat dgn pompuan lain”…sedangkan dalam religion pun, aib suami kite kena jaga..simpan..bawa berbincang dalam rumah…tertutup…bukan macam nie” technically, it wasn’t her who canang kat seluruh dunia. He was caught by JAIS. Bini dia kat rumah tngh dalam pantang. Asyik aib suami yg kena dijaga. Aib dan maruah si isteri yg baru melahirkan zuriat dan masih dalam pantang? Plus kalau sang suami asyik tak balik, mcm mana nak bawa berbincang dalam rumah??“selesaikan masalah rumahtangga macam nie kot..bawa cite “seluar dalam” sampai kat press”1st if he had counsulted her prior to the khalwat that he has the intention of marrying this girl,and Abby were to react like this, then that’ll be another story.But she just gave BIRTH and her husband with a tainted past got caught khalwat and yet she still met up with him coz he hasnt been going home to rectify the situation, it takes alot for a woman to do that ok!but he instead pressed on and ask for her understanding should he n the younger actress develop into something more.HELLO?!!!Nak ckp Abby mandul, baru beranak.Nak ckp tak lawa, lawa.It’s all about communications.Norman looks like a nice guy. Maybe their problem is their communications.We can only speculate. But it takes two hands to clap, two to tango (add another dual metaphor, and knock yourself out), and I guess that’s where Norman needs to take in more responsibility and more blame for this relationships to sour. And unfortunately now we all know that to have another child amist a rocky relationship will not always solve the problem in a family. Never deviate from a problem. Slove it. One way or another.Norman…if u rasa, abby is no longer “your one”..then just let her go…find peace for urself..n let her find her peace as well..tak de gunanya rujuk or get back together kalau3 years down the road, buat balik benda2 nie…bila benda asyik berulang nie,meaning to say that, urr love has fade away for her…so she just has to accept it la..this reality girls…bukan drama…people change..and heart change…tak kira, agama, bangsa, negara…People do change……tapi 9 mths ago bersetubuh just to lepaskan nafsu?Kalau betul dah change of heart, kenapa ada anak lagi satu??“kalau dah lelaki cari perempuan lain nak cerita masalah, get consult and lebih selesa dgn org luar, meaning something’s wrong at hme…”so you’re championing the fact that it is ok to cari perempuan lain to cerita masalah?Instead of finding the solution to the problem within oneself and rectifying with your partner, you just run to another sweet young thing? It is ok for men to do that? What’s the point of getting married then? Basis of getting married?“yg susahnya wife wife skrg…bila dah pegang title wife tuh, semua ingat, die betul..org lain salah…lelaki tak leh lari…”so since all the wives “bila pegang title wife tuh, semua ingat, die betul..org lain salah,” what makes u think that the sweet young thing lepas nikah turn to title wife tak react the same way?memang lelaki tak leh lari…kan dah nikah? apasal nak lari2? kan dah ada rumah ada isteri, apa yg tak baik, yg buruk, guide the wives dng betul….kenapa nak lari?“oh dear..siapa yang ckp salute kat abby tuh, i wish to know this person…orang yang guna perkataan “salute” unnecessarily ni… x mustahil one day, would be/fall exactly in abby’s shoes…”different ppl have different opinions. Yours migh differ frm mine. But kenapa mesti doakan others dng “… x mustahil one day, would be/fall exactly in abby’s shoes…”Remember what goes round comes around…..awak doakan orang sebegitu, it’ll come back n haunt u too.My 2cents worth.Salamz

  2. “abby…i salute you!”….WHAT???…salute? hahah…i dont…c’mon wives…takkanla..selesaikan masalah rumahtangga macam nie kot..bawa cite “seluar dalam” sampai kat press…nak bagi seluruh dunia tau kot…emo betul la abby nie…fine..norman is to be blamed…so??..takkanla u all wives nie perlu jatuhkan maruah kat depan org ramai kot…fikir betul?….use urr head..jgn dok pandang orang nie salah, orang tuh salah…cermin diri dulu…bile sesuatu masalah tu berlaku…apa sebabnya..mesti ada reason…bukanla…canang kat seluruh dunia bagitau “ahh suami ku buat maksiat dgn pompuan lain”…sedangkan dalam religion pun, aib suami kite kena jaga..simpan..bawa berbincang dalam rumah…tertutup…bukan macam nie…i dont salute her…Norman…if u rasa, abby is no longer “your one”..then just let her go…find peace for urself..n let her find her peace as well..tak de gunanya rujuk or get back together kalau3 years down the road, buat balik benda2 nie…bila benda asyik berulang nie,meaning to say that, urr love has fade away for her…so she just has to accept it la..this reality girls…bukan drama…people change..and heart change…tak kira, agama, bangsa, negara…perkara nie berlaku juga dikalangan orang2 yang baik baik juga….marriage bertahan bukan sebab rupa cik kak cik kak oii…takkan la sebab abby lawa, norman perlu stick to her..marriage nie, its more that just physical….its communication that matters the most….kalau dah lelaki cari perempuan lain nak cerita masalah, get consult and lebih selesa dgn org luar, meaning something’s wrong at hme…yg susahnya wife wife skrg…bila dah pegang title wife tuh, semua ingat, die betul..org lain salah…lelaki tak leh lari…cmon girls…wake up n smell the coffee…oh dear..siapa yang ckp salute kat abby tuh, i wish to know this person…orang yang guna perkataan “salute” unnecessarily ni… x mustahil one day, would be/fall exactly in abby’s shoes…

  3. kalau dia respect rumahtangga org..tak akan begini jadinya..whatever the reason is..times ten pun..we know whos to blame..it is so obvious eh? public bukan bodoh..n stop giving excuses.i salute abby on how she overcome this matter..kita as a wife..truly feel her..apa gunanya pertahankan mahligai if laki sibuk pertahankan perempuan lain.shes truly a fighter, kita sebagai perempuan tak payah jadi bodoh ats kedayusan lelaki.for abby is a beatiful women…take it slowly and let allah do the judgement.insyaallah allah will repay for her courage and replace a whole lot better for her ,amin..abby,,i salute you!

  4. i blame on this girl bcoz she should not be with married guy until late nightsome woman love to see “rumah tangga hancur”

  5. Zee : itula kan, baru je 20 dah make headlines for scandalous behaviour, tsk tskyayakimo : kalau dah bedak bertepek, for sure la look olderanon : yes, i agree, you have a 45 day old baby at home, and yet you are in an officeroom alone with a 20 year old female? tsk tsk.anon & anon : asal korang kecoh tak menentu nih wey, are you in the same situation as this memey? ish ish ish…

  6. Why is only the woman blamed? It takes 2 hands to clap!Food for thought – no man has ever been called a home wrecker. It is always the woman, even if it’s the man making all the moves. Ridiculous!

  7. EXCUESE ME WHY BLAME THE GIRL SHE IS SINGE OK !!! no one blames the man at all !!!!! if it was a married women single man again the women gets blammed !!! FED UP JE !

  8. OMG!She’s much younger than me!How could she do this, kerjaya baru nak naik tapi macamni jadinya..I’m sorry for her family though and also to Abby..Hope Abby will survive through this with her kids.. 🙁

Leave a Reply