There’s got to be a law limiting people selling raya cookies in the office.

Giler weih. It’s put me into cookie-shopping overload. Akak-akak kat office ni memang terrer sales betul.

“Rajee.. meh la tengok ni… akak bawak kuih raye ni.. alaaa.. tengok-tengok jeee”

So I went, to tengok-tengok la.

Tengok-tengok je konon. CONFIRM LA BELI!! Dah la puasa kan, everything looked sooooooooo goooooood… *drool*

So I ended up with 3 or 5 packets of 4 types of kuih. If they bring any more tomorrow, I fear I might break down and buy them all.

God help me.

Hehhehehehe…. drama betul kan? Alaaa… it’s just that I’m so excited to be having my first hari raya with my husband. Nak buat kuih, tak reti. Buat nanti keras semacam baling kat dinding pun tak pecah. So might as well I buy daripada orang yang dah gerenti sedap.

Yay!

7 Comments on Going cookie crazy

  1. SnT : heheh.. tu la kan, nampak semua nak beli.. hehehehlankapo : ok nanti bila i dah confident sikit kat dapur i will try it out. you make it sound sooooo easy.. hahahaha.. but i’m just so sure i’ll mess it up!

  2. buat kuih yang senang2 lah. tat nenas senag jerk..pergi kat kedai kek beli ingredient dia.nya, I nak tepung utk wat tat nenas.ok siap..diorg dah siap adun kan dah hehepastu beli jem nenas..uli2 kecik..tempek kan jem nenaspastu bakar yeyeye

  3. aida : yeah, merry merry raya 🙂dayang : heheheh.. i tell you, nobody can escape the raya cookie bugmrs amie : have a good first raya with your other half!! 😀

  4. hahaha..yea..yea buddy..big-sale of kuih raya!but, all of this thing..wht i wonder was..cemana laa my husband pun terjerumus dlm drama bersiri ini..haha..!! tup2..dh tau dia beli 4 balang besaar crunchy choc..well, gud for me then..laa.laa..laa.. =)

  5. I kinda miss those years bila kebanyakan kueh raya semuanya buat kat rumah. It was merrier that way.Noawadays, memang merry sebab kueh2 terhidang atas meja yg semuanya beli hhahaha!But, what a joy that is, for you, dapat masak/buat kueh for husband!

Leave a Reply