This pretty woman, who recently divorced her husband of four months and married a very young (28? 31?) Dato’ Shahrin Zahari who happens to be the Executive Chairman of Verti Global, has been making negative waves with members of the media quite recently. It all happened simply because she refused to let any member of the media enter her wedding venue as she wanted a closed and personal wedding. Well, I guess the reporters saw that as a BIG no no. Read on what they had to say with regards of how they were treated, and how they lashed back at her.

SoSeh – sOSeh :
Alasannya, mahu hak peribadi mereka dihormati. Pendekatan ini diambil pelakon filem Chermin, Datin Natasha Hudson apabila berkahwin dengan Datuk Shahrin Zahari pada 4 Ogos lalu.

Mungkin bagi Natasha dan suami, media hanya perlu ketika promosi filem terbarunya atau apabila mahu memaklumkan buku ditulisnya.

Itulah sebabnya apabila kehadiran wartawan Harian Metro dan Berita Minggu di pintu pagar Carcosa Seri Negara pada hari perkahwinan mereka, media tidak dialu-alukan. Pengawal diarahkan supaya tidak membenarkan mana-mana wartawan hadir kerana mereka tidak diundang.

Kata kawan SS, itu hari mereka dan kita tunggu apabila Natasha memerlukan wartawan nanti. Kelmarin, ketika Natasha hadir di majlis penghargaan pemenang Festival Filem Malaysia ke-20 (FFM20), wartawan hiburan yang membuat liputan majlis itu tidak mempedulikan kehadiran Natasha.

Majlis yang dianjurkan Rafflesia itu turut meraikan hari jadi Natasha, siap majlis potong kek dan menyanyi tapi mulut wartawan terkunci rapat untuk sama-sama menyanyi.

Apabila sidang media dijalankan, Natasha yang menang Pelakon Harapan Terbaik, bagaikan patung yang duduk di sebelah Vanidah Imran (Pelakon Wanita Terbaik). Soalan demi soalan ditanyakan kepada Vanidah. Sebaik saja selesai, semua wartawan bangun meninggalkan Natasha.

Tapi SS tidak sangka Natasha ambil peduli dengan sikap wartawan itu hingga bertanya apakah dia diboikot. SS difahamkan, Natasha menghubungi rakan setugas SS di pejabat selepas majlis selesai untuk meluahkan perasaannya. Kata rakan SS, nada suara Natasha begitu sedih dan tidak menyangka wartawan memperlakukan dirinya sebegitu.

Apalagi yang mampu SS ucapkan selain tahniah kepada wartawan hiburan yang sebulat hati bertindak demikian. SS difahamkan, niat rakan SS sekadar mengajar Natasha supaya menghormati tugas media dan saling bekerjasama.

Kalau Natasha sedih, SS harap dia sedar atas kesilapannya dulu. Sepatutnya Natasha mengambil peluang dengan memohon maaf kepada media kerana tidak mengundang mereka ke majlis perkahwinannya apabila muncul kali pertama di hadapan media selepas majlis perkahwinannya.

* * * * * * *

Isn’t it a bit weird on how the press seem to think that they have EVERY RIGHT to what they want to do with the celebs.

However, at a forum, one reader seemed to have the right type of mindset that I wished more reporters had.

Posted: Sat Sep 22, 2007 11:15 am
langbuana…itu pasal ramai org yg berpikiran cam aku rase meluat dgn ‘industri’ hiburan kat sini..industri ke?? sebenarnye wartawan picisan camtu la yg menjatuhkn martabat seni hiburan kat negara ni..tanya soalan yg memualkan. cuba la tanya ape perkara yg mberi inspirasi dlm proses mhayati watak ke..ape research yg dibuat as a preparation for a role ke..to name a few..cantek la gak. sape2 ade tgk melodi interview eman manan? memalukan sungguh wartawan yg jumpa eman tuh..adeke patut dia pegi tanye “bila eman nak kawin lagi?” haa…..tak pasal2 je kena sembur ngan eman manan.aku tgk pun rasa malu tau.hei…ingat eman manan tu sape…tomok?…mawi?…adam?…aku rasa selama aku hidup ni, itu la 1st time aku tengok wartawan tanya eman manan soalan cam tuh..alih2 wartawan tu yg malu sdiri.

betul…wartawan berperanan kuat dlm menentukan jatuh naik seseorg pelakon/penyanyi…tapi kalau setakat menaikkan dgn cerita2 picisan & gossip buat ape? boleh dikira dgn jari bape org ARTIS kat negara ni yg naik disebabkan media.artis tau..bukan sebarangan pelakon/penyanyi.

pada aku sebenarnye masalah ni berpunca dari mindset orang kita gak..terlalu menilai seseorg dari segi penampilan..bukan arts yg dibawak oleh penyanyi/pelakon tu.we care too much of what is he/she gonna wear to an award show..how many types of kuih raya they r gonna prepare diz upcoming hari raya..ade rumah terbuka ke..ape hobi masa lapang..hubungan cinta..and mcm2 yg mengarut lagi.

langbuana…ko pikir2 kan la ape yg aku tulis nih…takkan ko nak berbangga dgn cerita2 gossip artis kita berbanding kualiti yg diorg ade? ko tengok skang nih bape ramai artis indon masuk kesini? senang2 je diorg bleh cari makan kat sini.artis kita kalu kesana..huh..diorg layan nak taknak je.kenapa? ini sume wartawan picisan punya kerja.artis kita naik sebab gossip2 dan cerita dalam kain mereka dihebahkan oleh wartawan2 ni tadi.tp artis2 indon ni naik dan boleh jual kat sini sebab kualiti yg diorg ade..tp tak semua pun yg berkualiti sgt.. but at least they come out with their own style of music..aku setuju pasal tu walaupun aku tak sokong kebanjiran mereka kat sini..sebab ini akan mjadikan kita tandus bakat sdiri.mungkin akan ade band2 dan soloist yg akan keluar setiap hari but do they really got talent?

i have said so much..pikir2 kan la sahabat semua akan ape yg saya tulis kat sini…for the betterment of our ‘INDUSTRI’ hiburan…

* * * * * * *

I don’t know what happened during that interview with Eman Manan, but this guy sure has a point. Even I seem to think that pretty soon, our entertainment industry will be taken over by Indonesians.

Heck, if we’re not careful, they might even take over the country one day (figuratively speaking).

I mean, think about it, there’s already one Indonesian in almost every other house (as maids). They’re the ones who are raising our children (in a way). There are so many of them out there who are building our houses, offices etc. They’ve practically bulldozed their way through our music industry, even our own language is at stake as our own artistes start to change our Malaysian language to Indonesian. Don’t believe me? Switch on to a local radio and have a listen, you’ll find that many of our singers have the word “beda” in their lyrics. HELLOOOO.. we’re Malaysian!! It’s BEZA!! Tak sekolah keeee?

Flip to any free-to-air tv station and there’s bound to be AT LEAST one Indonesian drama that’s on air. Even our celebrities are dating (even getting married to) Indonesian artists.

So wouldn’t you agree, that quitely but surely, we’re being invaded?

3 Comments on On Datin Natasha Hudson’s wedding

Leave a Reply